Čerstvé špenátové těstoviny s lososem a la Žabí pomsta

Krásné úterý všem. Tak nevím jak vy, ale já mám v tom horkém počasí čím dál méně chuť k jídlu a náladu přemýšlet nad tím, co zase uvařit. Asi to známe všechny. Někdy se ale zadaří, a v hlavě se mi zrodí nápad na nějakou dobrotu, která ideálně nezabere moc času a je lehká. Před nedávnem jsem vám na Instagramu ukazovala můj nový hokus pokus recept, a protože některé z vás docela zaujal, říkala jsem si, že dnešní článek věnuji opět jídlu. Když jsem letěla do krámu pro něco na večeři, zaujala mě v chladícím boxu zvláštně vypadající zelená pasta. Říkala jsem si, že ji prubnu a zkusím vykouzlit zase něco zajímavýho třeba s lososem.

Kdo máte rádi ryby, zvláště pak lososa a už nevíte na jaké variace ho připravit, určitě si recept zapište a vyzkoušejte.

Na 2 porce budete potřebovat

  • 300 g čerstvých špenátových těstovin (zakoupeny v Albertu)
  • 300 g čerstvého lososa s kůží
  • citronovou kůru z 1 citronu (nejlépe v bio kvalitě)
  • šťávu z citronu
  • cherry rajčátka
  • kousek másla
  • špetku soli
  • bazalku na ozdobu
  • petrželka

Jak na to?

Nastrouháme si kůru z jednoho citronu a vymačkáme z něj šťávu. Lososa si osolíme a na troše másla jej orestujeme z obou stran. Přidáme šťávu z jednoho citronu a kůru. Chvíli spolu povaříme. Pozor, abyste si lososa nevysušili. Máslo se nám krásně s citronovou šťávou spojí, a vytvoří nám řidší omáčku, kterou lososa párkrát polejeme. Necháme dojít, posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a dáme stranou.

Mezi tím si v kastrůlku na troše másla orestujeme cherry rajčátka a opět necháme chvíli stranou.

Připravíme si špenátové těstoviny. V osolené vodě vaříme asi 10 minut, nebo do doby, než jsou těstoviny na skus.

Lososa oddělíme vidličkou od kůže na malé kousky. Lososa s kůží zde používám především proto, aby se tuk, který je v kůži, pěkně dostal do rybičky. Proto také připravuji ze začátku lososa kůží dolů.

Uvařené těstoviny přidáme do zbylé šťávy po lososovi v pánvičce, přidáme kousky lososa a cherry rajčata.

Všechno pořádně promícháme, aby se chutě spojily a těstoviny nebyly suché.

Ozdobíme bazalkou, nebo jakoukoli bylinkou (zeleninou), kterou máte rádi. 🙂

No a teď už konečně servírujeme! 

Recept je to opravdu jednoduchý. Jde vlastně jen o to, uvařit pár surovin a smíchat je dohromady.

Na závěr bych chtěla poděkovat za inspiraci na název žabí pomsta mojí úžasné kolegyni Věrušce. Věru díky, že si mezi řečí vždycky předáme něco ze života, aneb když chlapům příliš mnoho zeleného na talíři nevoní, dokáží vymyslet i tak originální pojmenování. 😀

U nás se ale tahle zelená smršť osvědčila, takže jděte do ní a budu ráda, když mi vaše výtvory ukážete, nebo dáte vědět, jak se žabí pomsta osvědčila u vás doma.

Mějte se krásně a užívejte toho letního sluníčka. Nejlépe s drinkem v ruce u vody!

Sdílej s přáteli

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *