Čerstvý losos s hráškovým pyré – rychlá a zdravá véča

Cerstvy-losos-s-hraskovym-pyre-Defree

Tak vás opět zdravím u dalšího kulinářského okénka. Stále jsem ještě v rekonvalescenci po operaci krčních mandlí, ale už se cítím alespoň trochu lépe. No, minimálně tak, abych chvíli zasedla za notebook a sepsala vám dnešní tip na večeři. Jak už asi z Instagramu víte, slibovala jsem vám recept na lososa s hráškovým pyré.

Tuhle kombinaci miluji. Jsem taky ráda, že nepotřebuji žádnou jinou přílohu, než onen hrášek. Chutě se krásně doplňují a když se vám povede losos tak akorát a nepřesušíte ho, je úspěch zaručen.

Ingredience na 2 porce

  • 300 – 400 g čerstvého lososa s kůží
  • 400 g mraženého hrášku
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • cherry rajčata
  • sůl
  • pepř
  • trocha másla
  • kousek citrónu
Lososa osolíme a opepříme. Můžete přidat i bylinky.
Do pyré používám tuto 10% smetanu. Vydrží dlouho a je opravdu dobrá.

Jdeme na to

Na rozpálenou pánev vhodíme kus másla. Stáhneme plamen a vložíme osoleného a opepřeného lososa. Prvně kůží směrem dolů, aby nám tuk zůstal pěkně v rybičce a nebyla vyschlá. Z každé strany opékáme asi 5 minut, ale čas záleží také na tloušťce lososa. Čím silnější, tím bude potřeba jej nechat na pánvičce o něco déle.

Mezi tím si připravíme hráškové pyré. Do kastrůlku s vroucí osolenou vodou vhodíme všechen hrášek a vaříme asi 5 minutek. Poté slejeme vodu, přidáme kousek másla, smetanu a týčovým mixérem rozmixujeme. Pokud je pyré moc husté, přidejte více smetany, nebo mléka.

Vrátíme se k pánvičce, na které nám mezi tím dobíhá losos. Pěkně se zatáhne a můžete tak zjistit, zda už stačí, nebo je třeba jej ještě trochu dodělat. Pokud je tak akorát, dáme jej bokem a do pánvičky ještě s výpekem z ryby vložíme několik cherry rajčátek na opečení.

Takto hotový pokrm servírujeme na talíř a lososa pokapeme citrónem.

Hotový losos vypadal na talíři báječně, ale dlouho nevydržel.

Jak vidíte, je to easy, zdravé a straaašně chutné. Já osobně lososa miluji, ale měla bych ho do své kuchyně zařadit častěji, což s tímto rychlo receptem nebude asi problém. A co vy? Máte rádi ryby? A která je vaše nejoblíbenější? Klidně mi sami hoďte nějaký váš oblíbený recept. Budu ráda za nové tipy.

Tak dobrou chuť a přeji vám pohodový zbytek víkendu.

Jak se ti článek líbil?

Hlasuj ↓

Průměrné hodnocení / 5. Počet hodnocení

To mě mrzí, že ti to nepřišlo užitečné.

Pomoz mi to vylepšit!

Sdílej s přáteli

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Právě vyšlo

Díky, mrknu později!