Tak vás opět zdravím u dalšího kulinářského okénka. Stále jsem ještě v rekonvalescenci po operaci krčních mandlí, ale už se cítím alespoň trochu lépe. No, minimálně tak, abych chvíli zasedla za notebook a sepsala vám dnešní tip na večeři. Jak už asi z Instagramu víte, slibovala jsem vám recept na lososa s hráškovým pyré.
Tuhle kombinaci miluji. Jsem taky ráda, že nepotřebuji žádnou jinou přílohu, než onen hrášek. Chutě se krásně doplňují a když se vám povede losos tak akorát a nepřesušíte ho, je úspěch zaručen.
Ingredience na 2 porce
- 300 – 400 g čerstvého lososa s kůží
- 400 g mraženého hrášku
- 100 ml smetany ke šlehání
- cherry rajčata
- sůl
- pepř
- trocha másla
- kousek citrónu
Jdeme na to
Na rozpálenou pánev vhodíme kus másla. Stáhneme plamen a vložíme osoleného a opepřeného lososa. Prvně kůží směrem dolů, aby nám tuk zůstal pěkně v rybičce a nebyla vyschlá. Z každé strany opékáme asi 5 minut, ale čas záleží také na tloušťce lososa. Čím silnější, tím bude potřeba jej nechat na pánvičce o něco déle.
Mezi tím si připravíme hráškové pyré. Do kastrůlku s vroucí osolenou vodou vhodíme všechen hrášek a vaříme asi 5 minutek. Poté slejeme vodu, přidáme kousek másla, smetanu a týčovým mixérem rozmixujeme. Pokud je pyré moc husté, přidejte více smetany, nebo mléka.
Vrátíme se k pánvičce, na které nám mezi tím dobíhá losos. Pěkně se zatáhne a můžete tak zjistit, zda už stačí, nebo je třeba jej ještě trochu dodělat. Pokud je tak akorát, dáme jej bokem a do pánvičky ještě s výpekem z ryby vložíme několik cherry rajčátek na opečení.
Takto hotový pokrm servírujeme na talíř a lososa pokapeme citrónem.
Jak vidíte, je to easy, zdravé a straaašně chutné. Já osobně lososa miluji, ale měla bych ho do své kuchyně zařadit častěji, což s tímto rychlo receptem nebude asi problém. A co vy? Máte rádi ryby? A která je vaše nejoblíbenější? Klidně mi sami hoďte nějaký váš oblíbený recept. Budu ráda za nové tipy.
Tak dobrou chuť a přeji vám pohodový zbytek víkendu.
Jak se ti článek líbil?
Hlasuj ↓
Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hodnocení 0
Nikdo zatím nehlasoval. Buď první!