Rychlá dobrota – čerstvé špagety s mletým masem

3
(1)

Ahoj všichni! Vím, že někteří z vás už netrpělivě vyhlížejí nový článek a protože je víkend, rozhodla jsem se vydat malý tip na super oběd, nebo večeři. Hodí se jak přes týden, kdy nemáte chuť trávit moc času za plotnou, tak na víkend pro rodinku, které se určitě zavděčíte 🙂

Co budeš potřebovat na 2 porce

  • 300 g čerstvých špaget (v receptu ze Sklizeno) – pro mě daleko lépe stravitelné, než běžně kupovaná pasta v supermarketu
  • 400 g  mletého hovězího masa
  • 350 g krájených, loupaných rajčat (v receptu z La Formaggeria)
  • strouhaný sýr – (v receptu z La Formaggeria)
  • 1 malou cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • majoránku na dochucení
  • trocha domácího sádla (můžete použít i olej, ale sádlo je sádlo)
  • sůl, pepř na dochucení
  • kdo chce, přidá ještě pasírovaná rajčata, aby byla omáčka hustší

Jdeme kuchtit

V kastrůlku si na sádle orestujeme cibulku a přidáme na plátky nakrájený česnek. Po chvilce přidáme mleté maso. Zamícháme, osolíme, opepříme a chvíli vaříme dokud se maso nezatáhne. Pro lepší chuť můžete k masu přidat trochu majoránky.

Poté přidáme skleničku s krájenými rajčaty a případně osladíme. Kdo bude chtít, může přidat ještě pasírovaná rajčata, ale není to nutnost. Chvíli necháme provařit a případně ještě dochutíme solí, nebo dosladíme.

Mezi tím vložíme do vroucí osolené vody rozpletené čerstvé špagety a vaříme asi 3 minutky.

Vše poté servírujeme na talíř a nahoru přidáme krájený sýr.

Žádná věda 🙂

 

No a to je celé dílo. Snad tedy dáte přednost čerstvosti a domácí tvorbě jako já a recept vyzkoušíte. Je lehký, rychlý, chutný a HLAVNĚ přesně víte, čím své tělo ládujete. Hotových pokrmů je kolem nás víc než dost a měli bychom se snažit si alespoň u jídla najít čas, zastavit se a udělat si to hezký!!! 🙂

Dobrou chuť!

Jak se ti článek líbil?

Hlasuj ↓

Průměrné hodnocení 3 / 5. Počet hodnocení 1

To mě mrzí, že ti to nepřišlo užitečné.

Pomoz mi to vylepšit!

Sdílej s přáteli

2 komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Právě vyšlo

Díky, mrknu později!