Easy-peasy těstoviny s chřestem a pestem z medvědího česneku

medvědí česnek

Krásný den, přátelé

dneska trošku neplánovaně, ale říkala jsem si, že když jste si na Instagramu odhlasovali, že byste na tohle ultra jednoduchý jídlo chtěli recept, tak tadáááá, tady je!

Zrovna včera jsem se dala konečně do zpracování medvědího česneku, který jsem si nasbírala o víkendu u babičky ve Věžkách. Chtěla jsem vyzkoušet pesto, protože je všude dost opěvovaný, ale nikdy jsem se k tomu neměla ho udělat.

Pokud medvědí česnek ještě nemáte, tak šupejte do lesa a pár lístků si nasbírejte. Ještě máte chvíli čas, než bude jeho sezóna fuč. Voní naprosto božsky a ta chuť toho pesta? To je nebe v hubě. 😀

příprava pesta z medvědího česneku


CO potřebujete na pesto z mědvědího česneku

  • asi 150 g medvědího česneku 
  • 60 g kešu oříšků
  • asi 4 lžíce olivového oleje (nebo slunečnicového)
  • trochu sýru pecorino (možný i parmezán)
  • špetku soli
  1. Medvědí česnek si omyji studenou vodu, zbavím ho spodních částí a lehce pokrájím na větší části, aby se to lépe dávalo do mixéru.
  2. Očištěné listy dám do již zmíněného mixéru, přidám kešu oříšky, na hrubo nastrouhaný sýr pecorino, olivový olej a vše pomixuji.
  3. Textura by měla být asi taková jako je na obrázku. Prosím, berte v potaz, že je to můj první výtvor. Chuťově se ale podle mě docela dobře povedl.

pesto z medvědího česneku

Pesto poté skladuji ve skleničkách v lednici. Nemělo by se tak ale údajně skladovat déle jak několik dní. 

pesto z medvědího česneku


CO POTŘEBUJETE NA TĚSTOVINY S PESTEM A CHŘESTEM

Tady už je to velmi jednoduché. Myslím, že jídlo samotné máte během 20 minut připravené i s vařením těstovin. Prostě taková ideální rychlovka bez masa, když nevíte co. Jako třeba já dnes. 😀

Potřebujete: 

  • špagety (já miluji značku Barilla ♥)
  • zelený chřest asi 5 „nožiček“ 🙂
  • sýr pecorino nebo jiný, který máte rádi
  • trochu olivového oleje na zakápnutí
  • sůl, pepř

  1. Těstoviny uvařím ve slané vodě na skus, nakonec přidám olivový olej a scedím. Po scezení přidám nastrouhaný sýr pecorino a pořádně promíchám. Hned přidám asi 2 lžíce pesta – tady záleží kolik vaříte těstovin a pro kolik osob, ale prostě podle oka tak, abyste to neměli moc suché. 🙂
  2. Vedle si dám do osolené a vroucí vody chřest. Po pár minutách scedím a zaleji studenou vodou, aby se ihned přerušil proces vaření a chřest neztratil barvu ani příliš živin.
  3. Chřest osolím, opepřím, zakápnu troškou olivového oleje a promíchám. Nakonec nakrájím na menší kousky.
  4. Potom už jen vše smíchám dohromady, znovu si nahoru nastrouhám trochu sýra a můžeme podávat.

těstoviny s pestem z medvědího česneku

Doufám, že si recept uvaříte a budu ráda, když mi dáte vědět, jak chutnal vám nebo vašim blízkým. Já mám ještě jednu porcičku nachystanou na zítřek, ale nevím, zda se zítřka dožije. 😀

Dobrou chuť!!

Z karantény vaše Defree ♥

Jak se ti článek líbil?

Hlasuj ↓

Průměrné hodnocení / 5. Počet hodnocení

Pokud se ti tento příspěvek líbil, mohou se ti líbit i další...

Sleduj mě na sociálních sítích. 🙂

To mě mrzí, že ti to nepřišlo užitečné.

Pomoz mi to vylepšit!

Sdílej s přáteli

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Právě vyšlo

Díky, mrknu později!